OKULUMUZDAKİ ETWİNNİNG PROJELERİ

OKULUMUZDAKİ ETWİNNİNG PROJELERİ

UŞAK ÖZDEMİRLER İLKOKULU

2020-2021 Eğitiö Öğretim Yılı

YÜRÜTÜLEN eTWİNNİNG PROJELERİMİZ..

18.03.2020 738

UŞAK ÖZDEMİRLER İLKOKULU

YÜRÜTÜLEN eTWİNNİNG PROJELERİMİZ..

Okulumuzda eTwinning portalına okul müdürümüz Bahri YAVUZ başta olmak üzere kayıtlı 9 öğretmenimiz vardır.Okulumuzda şu anda aktif olarak yürütülen ikisi Türkiye çapında yürütülen sosyal sorumluluk projesi olmak üzere toplam 6 adet projemiz vardır.


MATEMATİK HER YERDE

Okulumuz öğretmenlerinden Sinan CIZIK'ın yürüttüğü projedir..

Projemizde öğrencilerin matematiğin hayatın her yerinde olduğunu, günlük yaşam içinde karşılaşılan problemlerin çözümünde onlara yardımcı olacağını anlamaları amacı ile eğlenceli aktivitelerle ,oyunlarla 3. Sınıf matematik müfredatımıza paralel şekilde matematik kazanımları işlenecektir. Bu proje ile matematiği daha eğlenceli ve zevkli bir şekilde işlemeyi hedefliyoruz. Derslerimizi web 2 araçları ile zenginleştirip, öğrencilerimizle sunumlar ve oyunlar hazırlayacağız. Materyaller tasarlayarak yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlayıp aynı zamanda materyallerimizi atık malzemelerle oluşturup geri dönüşüm bilincini de kazandırmaya çalışacağız.

 

OYUN...OYUN...BÜYÜYORUM !

Okulumuz öğretmenlerinden Sinan CIZIK ve Şenay BATUR'un yürüttüğü projedir

Oyun, yetenek ve zekâ geliştirici, belli kuralları olan, iyi vakit geçirmeye yarayan eğlence olarak yer alan , çocuk gelişiminin önemli bir parçasıdır. Çocuğun büyümesi ve sağlıklı gelişmesi için yeme, içme, barınma, sevgi ne kadar önemliyse oyun da aynı öneme sahiptir. Oyun çocuğun yaş grubuna, kültürüne, cinsiyetine göre değişiklik gösterse de çocuğun gelişiminin önemli bir unsuru olması ve doğal öğrenme aracı olması tüm yaş grupları için geçerlidir. Birçok çocuk oyun ile; kurallara uymayı, sabırlı olmayı, sorumluluklarını fark etmeyi, başkalarına saygı göstermeyi, kazanma ve kaybetme duygularını kontrol etmeyi, empati yapmayı, stresle baş etmeyi, problem çözmeyi ve liderlik özelliklerini pekiştirmeyi, yeni arkadaşlarla tanışarak sosyalleşmeyi, ağırlık, renk, şekil, zaman, mekân, sayma vb. kavramları öğrenir. Amacımız geleneksel oyunlarımızla yeni oyunları sentezleyip çocuklarımızı oyun yolu ile öğrenme sürecine dahil etmek

 

Çocukistan

Okulumuz öğretmenlerinden Sinan CIZIK ve Şenay BATUR'un yürüttüğü projedir

Bu proje ütopik bir çocuk ülkesi kurulması üzerine kurgulanmıştır. Bu ülkenin kendine özgü anayasası , marşı , bayrağı olacaktır. Tasarlanan bu ülkede; kendine güvenen ,yaratıcı ,çevreye ve doğaya duyarlı ,sosyal ilişkileri yüksek olan mutlu çocuklar vardır. Her ay bu rolleri pekiştirmek adına etkinlikler çocuklar tarafından belirlenip uygulanacaktır.

 

TÜRKİYE ÇOCUKLARI KOROSU  ( Sosyal sorumluluk projesi )

Okulkumuz öğretmenlerinden Sinan CIZIK,Şenay BATUR'un yer aldığı sosyal sorumluluk projesidir.

4-13 yaş aralığındaki öğrencilerle ülkemizin farklı illerinde bulunan okullarla müzik faaliyetlerinde bulunmak ,büyük bir koro oluşturmak istiyoruz.
Bu projede yer alan öğrencilerin milli birlik ve beraberlik duygusunu şarkılar söyleyerek yaşamaları amaçlamaktayız . Ülkemizin tüm bölgelerinden farklı kültür ve dil yapılarına sahip olan öğrencileri müzik çatısı altında toplayıp halka açık, büyük bir koro ile konser vermek istiyoruz. Pandeminin devam etmesi halinde Web2 araçlarını kullanarak tüm koroların içinde olduğu bir video oluşturmayı hedefliyoruz.

 

HATAY'A HAYAT OLALIM ( Sosyal sorumluluk projesi )

Okulkumuz öğretmenlerinden Sinan CIZIK,Şenay BATUR'un yer aldığı sosyal sorumluluk projesidir.

Doğal çevre ve ağacın önemi günümüzde daha önemli hale gelmektedir.
Ormanlar dünyamızın doğal dengesini koruyan en önemli faktördür.
Ağaç ve orman kavramının önemini öğrencilerimize erken yaşta anlatmak ve sürekli davranış haline getirmek en büyük amacımız.

Sosyal sorumluluk projemizde herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekir.Öğrencilerimize orman bilincini,ağaç sevgisini,doğa sevgisini kazandırmak,özelde Hatay Bölgesi ve genelde tüm ülkemizde Her insanın en az 2 ağacının olması ,yeşile önem veren, çevre bilinci oluşan bireylerin yetişmesi,ağaç sevgisinin oluşması projemizin temelini oluşturuyor.İnsan sahip olduklarını her zaman korur.Bizler de sahiplenme duygusuyla sosyal sorumluluk projemizi gerçekleştireceğiz. 

BUGÜNE VE GELECEĞE NEFES OLUYORUZ

Orman; hayvanların barındığı, çeşitli bitkilerin bulunduğu sık ağaç topluluklarıdır. Ormanda büyük ağaçlar, ağaççıklar, mantarlar, otlar, yüzlerce, binlerce bitki bir arada bulunur. İnsanların bilgisizlikleri nedeniyle yok edilen ormanların yerini bozkırlar, çoraklaşan topraklar, çöller aldı.Bize bu kadar yarar sağlayan, ülke ekonomisinde önemli yeri olan ormanları korumalıyız. Ağaç dikip, yeni ormanlar yetiştirilmesine yardımcı olmalıyız. Ormanlara en büyük zarar insanlardan gelir, insanlar orman işletmelerinden izin almadan, çıra yapmak, reçine çıkarmak için ağaçları yaralarlar. Tarla açmak, yerleşim yeri kurmak, hayvanlara otlak yeri açmak için ormanları yok ederler.Ormanların korunması, çevremizin ağaçlandırılması hem yurdumuzun, hem de dünyamızın önemli bir sorunudur. Bu nedenle öğrencilerimize ağaç sevgisi ve çevre bilincini oluşturmak için bu projeyi yapmaya karar verdik

GÖNÜL DAĞI

Toplumsal hayatı oluşturan, insanları birbirlerine bağlayan gelişmeyi mutluluğu ve huzura sağlayan risk ve tehditlerden koruyan ahlaki insanı sosyal manevi değerlerimizin tüm bireylere kazandırılmasında en önemli etken eğitimdir. saygı,hoşgörü,sorumluluk,yardımseverlik,doğruluk,empati ve sevgi değerlerinin kazandırılması.Bu kazanımlarımızın öğrencilerimize aktarılması da değerler eğitimini oluşturmaktadır. O halde öğrencilerimizden bu bilinci kazandırmak bizim elimizde. Onlara değerlerimizi öğretirken (Anadolu da ki oyunlar, masallar, yemekler, Anadolu da iz bırakan ilim adamları ve alimler ) bunları da tanıtacağız. Bu proje ile öğrencilerimiz hem eğlenecekler hem de öğrenecekler. Değer bir duyguya düşünceye davranışa nesneye varlığa veya faaliyete bireysel ve toplumsal açıdan tanınan önem başkalarının tavır ve davranışlarını değerlendirme ölçüsü yada üstünlük demektir. Bu nedenle kazandıracağımız değerler ile çocuklara çok faydalı olacağız.